Anja og Kim, forældre på Grøndalsvængets Skole

Anja og Kim er forældre til Kian, som går på Grøndalsvængets Skole i Bispebjerg. For dem var der ikke tvivl om, at sønnen skulle i folkeskole.

“Der var ikke andre valg – ment på den positive måde, altså at vi ikke havde andet i overvejelserne. Vi var næsten lige flyttet til kvarteret og blev positivt overraskede over skolen, da vi tog over for at se den. Det er også vigtigt for os, at Kian kan gå til og fra skole, når han er stor nok. Og så vil vi gerne have, at Kians nærmiljø afspejler sig i den skole han går i.”

Både Kim og Anja har selv gået i folkeskole og har været glade for det. De mener, at vi skal have en folkeskole, fordi det bidrager til større mangfoldighed. Og så handler det ikke om, hvad du har råd til at give for at have dit barn på skolen.

Anja og Kim oplever mangfoldigheden på deres skole som noget positivt.

“Der er nogle forældre, der har talt til os om det her med, at der er mange indvandrere på skolen. Jo tak, det er der, men der er også rigtigt mange af dem, der er velfungerende og normale familier ligesom os, så vi kan ikke se, at det er et problem.”

Skolen har fokus på samspil, nye læringsstile – og husdyr

Kim kan godt lide, at skolen har fokus på at bringe eleverne sammen på tværs af klasser og årgange. Det giver et samspil, hvor de store tager sig meget af de små og det giver et godt og trygt miljø på skolen. Og så fremhæver han, at skolen følger med tiden.

“De er også  enormt dygtige til at bruge nye læringsstile. Vi er slet ikke bekymret for det faglige niveau. Vi har lige fået elevplaner og Kian er rigtigt godt med fagligt.”

Anja tilføjer:

“Det er også eminent, at de har dyr og haver på skolen. Børnene lærer, at et æg ikke kommer fra Netto, men ud af en høne, og det er fedt, når man bor på Nørrebro.”

Kian fortæller selv, at han har haft en god skoledag den dag, hvor interviewet finder sted.

“Vi spillede fodboldturnering. Vi vandt to gange over de andre 0.’er, men ikke over 1. klasse. Vi har fire pokaler. Jeg har også lært mit eget navn, og jeg har lært, hvordan man staver til Anja og Kim. Men jeg er ikke helt klar til 1. klasse, for der er tre opgaver, jeg ikke har lavet endnu.”

En god oplevelse at besøge skolen inden skolestart

En god oplevelse for familien var deres besøg på skolen til Åbent Hus, før Kian startede.

“Kian fór rundt – det var bare hans sted med det samme. Han plejer altid at holde sig tilbage først, men han syntes det var så spændende at være der, og lærerne var så imødekommende. Vi gik derfra med en utrolig god følelse.”

Inden da havde Anja og Kim hørt rigtig meget negativt om skolen og tænkte efter besøget, at det da vist ikke kunne være den samme skole, de talte om.

Kian og Kims opfordring til kommende skoleforældre

“Tænk dit barn med ind i skolevalget. Tænk på, at dit barn bor i et bestemt miljø, og det er vigtigt at bevare barnets forhold til sit nærmiljø.Tag hen og oplev skolen. Lad være med at feje den af, før du har set den. Er du i tvivl, så tag hen og oplev det. Og spørg, spørg, spørg!”

Dette interview er lavet i forbindelse med Brug Folkeskolens plakatkampagne i 2011.