Bente, forælder på Lergravsparkens Skole

Bente forældre i folkeskolen.Bente er mor til et barn på Lergravsparkens Skole på Amager.

Hvorfor folkeskolen?

“Jeg har selv gået i folkeskole, så det var et logisk valg for mig. Vi betaler jo alle til folkeskolen, og selvfølgelig skal vi da også bruge den.”

Bente ser skolen som et naturligt samlingspunkt, der har stor betydning for lokalområdet. Hun fortæller, at hun er fra provinsen og derfor ved, hvad skolen betyder for lokalsamfundet.

“Det er en tradition, at folkeskolen er der, og det er en tradition, at man bruger den. Jeg kunne ikke forestille mig, at den ikke var der.”

Bente sætter pris på, at sammensætningen af elever i klasserne er blandet og tilfældig, hvilket hun mener giver børnene et godt udgangspunkt for at respektere og forstå andre mennesker og kulturer.

Hvilke krav har du til dit barns skole?

“Jeg forventer, at folkeskolen repræsenterer et bredt synsfelt, og at børnene får indblik heri, så de hen ad vejen selv lærer at tage stilling til tingene.”

Dette interview er lavet i forbindelse med Brug Folkeskolens plakatkampagne i 2011.