Brug Folkeskolen viste flaget på Amager

Amager Kulturpunkt dannede lørdag den 15. september rammen om en direkte dialog mellem Brug Folkeskolen og forældre til kommende og nuværende skolebørn.

Brug Folkeskolen vise flaget til Lørdag på Musiktorvet.

Brug Folkeskolen var på plads blandt musikanter, lokaludvalg og loppestande, da årets sidste Lørdag på Musiktorvet blev afholdt ved Amager Kulturpunkt.

Der var flag og balloner til børnene, godter til slikmunde og mulighed for, at interesserede forældre med tanker om skolevalg kunne få både læsestof og gode råd med på vejen fra Brug Folkeskolens repræsentanter.

Frivillig-hos-BrugFolkeskolen3

Anne Charlotte Thorsted fra Brug Folkeskolen i snak med børn og forældre på Amager.

“Det var en rigtig god dag, hvor vi fik snakket med mange forældre, som var interesserede i at høre mere om, hvad deres lokale skole har at tilbyde,” fortæller Brug Folkeskolens projektmedarbejder på Amager, Anna Charlotte Thorsted.

Sammen med Tina Møllmann Jensen, der er forælder til to børn på Amager Fælled Skole, delte hun ud af sin viden om folkeskolerne på Amager.

“For mange forældre melder tvivlen sig, når skolevalget skal træffes. Derfor er det rart for dem, at høre andre forældres oplevelser. Vi snakkede for eksempel med en mor, der selv havde det indtryk, at Lergravsparkens Skole er en fin skole i en spændende udvikling. Men samtidig hørte hun nogle negative historier fra naboer i opgangen, som ikke selv havde børn på skolen. Sådanne historier kan florere i årevis uden reelt at have hold i de nutidige forhold på en skole, og de er et typisk eksempel på, at skolens omdømme ikke altid stemmer overens med virkeligheden,” forklarer Anna Charlotte Thorsted.

“Rigtig mange af de forældre vi møder på Amager, som har børn i folkeskolen er faktisk positive, glade og tilfredse. Derfor opfordrer vi også altid kommende skoleforældre til at besøge deres lokale skole, så de selv kan danne sig et indtryk af den.”