Rådmandsgades Skole

rmg

Rådmandsgade 22 (0.-5.kl.) og Heimdalsgade 29-33 (6.-9. kl.)
2200 København N
rmg@buf.kk.dk

Rådmandsgades Skole har til huse på to adresser. 0.-5. klasse ligger i Rådmandsgade, mens 7.-9. klasse holder til i Heimdalsgade.

BaNanna Park ved Rådmandsgades Skole

BaNanna Park ligger lige ved skolen. Her er der både legeplads, boldbane og klatrevæg.

Over for Rådmandsgades Skole, i Nannasgade, ligger BaNanna Park med legeplads, boldbane og klatrevæg.

Den bruger Rådmandsgades Skole til idræt og som et supplement til skolegården. Parken er et resultat af flere års iværksætteri fra skolens bestyrelse.

På udskolingsafdelingen i Heimdalsgade er der boldgård og tagterrasse. I sommerhalvåret benytter lærerne sig af udearealerne ved fra tid til anden at flytte undervisningen ud i det fri.

Værdifuldt med en blandet skole

Rådmandsgades Skole lægger vægt på faglighed, kreativitet og medborgerskab. Skolen finder demokrati, dannelse og fællesskab vigtigt, fordi det er med til at lære børnene, at de er en del af et fællesskab.

Rådmandsgades Skole er en skole med mange tosprogede elever og familier fra mange forskellige dele af verden. Om det siger man på skolen: “Det er en gave at gå på en skole, hvor man møder mange forskellige kulturer. Verden bliver mere og mere multikulturel, og måske får du senere job i Singapore, Malaysia eller Capetown. Så er man er godt klædt på, når man har gået i skole med både hinduister, buddhister, muslimer, jøder og kristne. Det giver en god ballast.”

Dramaundervisning påRådmandsgades Skole

Dramaundervisning. En flok elever spiller sure heste.

Traditioner og tilbud
Rådmandsgades Skoles street parade

Rådmandsgades Skole holder hvert år Street Parade.

Københavns Musikskole har en afdeling på Rådmandsgades skolen, og eleverne tilbydes også billedkunst om eftermiddagen. Ifølge skolens leder supplerer faglighed og kreativitet hinanden.

“Børnene skal lave noget kreativt, og det styrker sproget, når man laver noget sammen. Vi ved selvfølgelig, at faglighed og læsning er den bedste vej til en ungdomsuddannelse. Men hvis man kun tænker fagligt, så taber man det, der giver et godt liv. Det kan godt være, at du bliver god til at stave, men det bliver du ikke nødvendigvis lykkelig af. Du bliver måske lykkelig, hvis du kan gå til musik, billedkunst eller skak, eller hvis du kan lave idræt om eftermiddagen”.

På Rådmandsgades Skole samles alle eleverne ca. hver 14. dag til morgensamling, hvor de synger fællessang og får information fra bl.a. elevrådet. De enkelte klassetrin har på skift ansvaret for underholdning.

I oktober afholdes idrætsdag, op mod jul er der Luciaoptog, og hvert år laver 2. klasserne en juleoptræden for hele skolen. I ugen op til påske forbereder Rådmandsgades Skole den årlige revy og afslutter med en forestilling. Hvert klassetrin laver et indslag under et fælles tema, finder melodier frem og øver sig.

Rådmandsgades Skole laver sammen med musikskolen Street Parade i maj med inspirationen fra New Orleans. Her vil man kunne møde det levende optog rundt om i kvarteret.

Gadefejer dag på Rådmandsgades Skole

Hvert år afholder skolen en Gadefejerdag, hvor eleverne samler skrald i kvarteret omkring skolen.