Danske folkeskoleelever blandt de dygtigste

De to internationale undersøgelser TIMSS 2011 og PIRLS 2011, der netop er offentliggjort viser, at danske elever klarer sig godt set i et internationalt perspektiv.

finger opNår det gælder læsning, er der blot fire lande, der ligger højere end Danmark, der deler femtepladsen med seks andre lande.

Derudover er gruppen af svagere læsere blevet mindre siden 2006, hvor undersøgelsen blev gennemført for første gang i Danmark. Over 50 lande, provinser eller regioner deltog i PIRLS 2011.

Også i matematik og natur/teknik er der gode resultater. De danske elevers resultater er blevet bedre i forhold til sidste undersøgelse fra 2007, og der er blevet flere dygtige elever i de to fag og færre elever med svage kompetencer.

Læs Børne- og undervisningsministerens udtalelser i forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsen HER.

Og find mere om undersøgelserne HER.