Det kriblede og krablede på Klostervænget

Onsdag fik 0.klasses eleverne på Klostervængets Heldagsskole besøg af en gruppe snart skoleklare børn fra børnehaven Krible Krable, som skulle snuse til livet som skoleelev.

Det er en flok forsagte gule veste, der tripper ind i skolegården på Klostervængets Heldagsskole. Det tager dog blot få minutter og en let gang opvarmning, så har alle 19 børn fra Krible Krable fundet sammen med en tryg hånd hos en af skolens 0. klasses elever. Og så er det ellers i gang.

Klostervængets Heldagsskole, børnehavepraktik, rekruttering.

Børnehavebørnene i de gule veste og 0. klasserne skulle først varme op.

“Jeg tror, det er vigtigt at lave et arrangement som det her, hvor børnehavebørn kan komme herover og se, hvordan skolen er, og at her er rart og trygt at være,” fortæller skoleleder Karen Margrethe Grønlund om baggrunden for, at skolen har inviteret en af distriktets børnehaver på besøg.

“Pyhh, det var svedigt,” puster en dreng, der netop har klaret sig igennem en skattejagt blandt redskaberne i en af skolens gymnastiksale.

Forude venter også en parkourbane med både kolbøtter og sving i tove, en madstafet med hemmelige smagsprøver, sanglege og vendespil med bogstavkegler.

Klostervængets Heldagsskole, rekruttering, børnehavepraktik.

Forhindringsbane i gymnastiksalen.

Alle aktiviteter har fokus rettet ind på, at børnene får rørt sig og lærer noget samtidig. En ting, der er vigtig på Klostervængets Heldagsskole, som næste år bliver idrætsskole.

Hele dagen afsluttes med en lun og velfortjent pandekage i kantinen, inden det igen er tid til afgang for Krible Krable-børnene.

Karen Margrethe Grønlund, som håber, at mange fra gruppen med de gule vester vender tilbage til Klostervængets Heldagsskole, når det ringer ind til næste skoleår.

“Vi vil jo gerne have, at de går hjem med en sjov oplevelse, og at de siger ‘det er vores skole’, når de går forbi med deres forældre næste gang.”

Se flere billeder fra dagen herunder.

Klostervængets Heldagsskole