Elevsammensætningen er på rette vej

Brug Folkeskolen omtales i mandagens udgave af Jyllands-Posten, hvor avisen har fokus på en forbedret fordeling af tosprogede elever.

Artikel i Jyllands Posten om elevsammensætning.

“Byens børn blandes bedre” lyder overskriften på Jyllands-Postens historie, der med både Amager Fælled Skole og Rådmandsgades Skole som eksempler, handler om skolers mere ligelige fordeling af tosprogede og etnisk danske elever.

Tina Møllmann Jensen optræder med sin fortælling om at vælge Amager Fælled Skole til sin søn, selvom den dengang for 4-5 år siden havde et dårligt ry. Og også Brug Folkeskolens projektmedarbejder Anna Thorsted er med.

Artikel i Jyllands Posten om fordelingen af tosprogede elever.

Her er et uddrag fra artiklen:

Da strømmen i retning af privatskolerne var størst, oprettede en gruppe forældre på i København organisationen Brug Folkeskolen, der arbejder for, at flere forældre vælger folkeskolen. Projektmedarbejder Anna Thorsted er forsigtig optimist for fremtiden.

“Når forældre fravælger den lokale folkeskole, handler det ofte om, at de ikke er trygge ved skolen ud fra fornemmelser baseret på negative historier i lokalområdet. Forældre i dag søger meget information, og her kommer tal om andelen af tosprogede elever og karaktergennemsnit til at betyde noget, fordi det virker som håndgribelig information,” siger Anna Thorsted.

“Skolehistorier spreder sig som ringe i vandet i et kvarter, så hvis der først har været negativ eller kritisk omtale, tager det tid at vende den tendens.”

Find artiklen her del 1 og del 2.

Flere medier har desuden mandag valgt at bringe Jyllands-Postens online-udgave af nyheden, som du kan læse HER.