Bland forældrene

Bland-forældrene

For at en ny forældregruppe bliver rystet sammen er det en god idé at lave nogle øvelser, der kan bidrage til at forældrene lærer hinanden at kende. Herunder er der tre bud på aktiviteter, som vil være gode at lave på et af de første møder, hvor forældrene i en klasse er samlet.

Bland forældrene

Der er en tendens til, at forældre sætter sig ved dem, de kender og i forvejen er trygge ved. Derfor kan det være en god idé at blande forældrene. Det kan gøres på følgende måder:

• Lav en bordplan inden mødet og sæt bordkort op som til en fest.
  • Giv hver enkelt forælder et farvet kort, når de kommer, og bed dem sætte sig ved det bord, der har samme farve.
  • Lad tilfældighedsprincippet råde, og lad forældrene trække et kort, når de kommer
  • Lav sjov ud af det – klip A4 ark ud på to forskellige måder, og lad forældrene finde deres “makker”. Sørg for at have forskellige farver papir, så forældrene sætter sig ved bordet med “deres” farve, når makkeren er fundet.
Icebreakers

Her er tre eksempler på “icebreakers”:

• Lad forældrene præsentere sig og sige en ting, de er glade for ved skolen/klassen, eller som de selv husker fra deres skoletid. Det giver et lille kig ind til personen, og gør man det lidt personligt, husker man bedre hinanden.
  • forældrene til at synge en sang og bevæge sig til den – fx Har du aldrig set Per Syvspring danse.
  • Sørg for, at en lærer før mødet har fået eleverne til at fortælle om deres forældre. Historierne bliver læst op, og forældrene skal gætte, hvem det er.
Dialogkort

Man kan også bruge icebreaker-øvelsen til at sparke gang i snakken om klassens forældresamarbejde. Her kommer nogle bud på spørgsmål, som forældre kan stille hinanden.

• Hvordan kan du hjælpe med til at gøre vores klasse til en god klasse for alle børn?
  • Hvad er dit ønske for forældresamarbejdet her i klassen?
  • Kender du navnene på alle elever i klassen?
  • Kender du navnene på alle forældre i klassen?
  • Hvad synes du, at kontaktforældrene skal lave for klassen? Og hvordan kan du hjælpe?
  • Er der noget, der bekymrer dig ved at sende dit barn hjem og lege hos en klassekammerat?
  • Hvad skal der til for, at dit barn får en god skoletid?
  • Hvad er det bedste, du kan huske fra din egen skoletid?

Find selv på flere, der passer til jeres klasse. Dialogkortene til print kan downloades HER.