Idéer til aktiviteter

Forældresamarbejde gør en forskel for børnene.

I rapporten Trivsel i folkeskolen, som er udgivet af Dansk Center For Undervisningsmiljø, lyder det, at et godt samarbejde mellem forældre og skole omkring den enkelte klasse kan bidrage konstruktivt til en god klassekultur med fokus på social trivsel, fællesskab og inklusion.

Her på siden kan du læse om konkrete aktiviteter, du som forælder kan tage initiativ til i dit barns klasse eller på skolen.

Det simple giver større succes

For fællesskabets skyld er det vigtigt, at så mange familier som muligt deltager. Derfor er der et par gode råd, som er værd at huske på, inden et arrangement stables på benene.

For det første skal arrangementerne være lige til. Mange familier har en travl hverdag, derfor skal det være så nemt som muligt for alle at være med. Det betyder, at forberedelserne bør holdes på et rimeligt niveau, og hvis arrangementerne koster noget, skal det holdes på et minimum.

Tænk også over, hvor I vælger at holde arrangementet. For nogle klasser kan det have afgørende betydning for tilslutningen, at et arrangement holdes i lokalmiljøet.