Banko

Bankoarrangement på skole

Dyb koncentration, mens numrene bliver råbt op. Banko er et hit som fællesarrangement.

Et godt arrangement for hele skolen er banko. Det synes de fleste børn og voksne er sjovt, og selvom det kræver en vis organisering og samarbejde med skolens ledelse, er det en god mulighed for at skabe en fælles begivenhed på skolen.

Opskrift for fælles banko-arrangement for hele skolen
  1. flere forældre sammen om at stå for det praktiske omkring arrangementet (I kan evt. etablere jer som forældreforening).
  2. Aftal arrangementet og lån af lokaler med skolens ledelse, og fastsæt en dato.
  3. Lav en invitation, som kan lægges på forældreintra og evt. deles ud i klasserne.
  4. Find ud af, om nogen har udstyr til et banko-arrangement, ellers tal med skolen om at investere heri (udgiften kan ofte indtjenes ved selve arrangementet). Aftal, om det skal være gratis at deltage, eller om en plade fx skal koste fem kroner.
  5. Find præmier. Ofte har mange forældre mulighed for at give sponsorgaver fra deres arbejdsplads, eller måske vil en lokal virksomhed sponsorere. Præmiernes størrelse er ikke afgørende. Det kan være alt lige fra små chokoladeæsker, cd-gavekort, en flæskesteg el. lign.
  6. Aftal, om der fx skal sælges øl og vand, kaffe, kage, brød eller andet under arrangementet, og hvem der står for indkøb af dette. Det er en god mulighed for at samle lidt penge ind til elevaktiviteter på skolen.
  7. Lav en praktisk plan for arrangementet. Hvem kommer før tid og gør klar med stole og borde? Hvem på skolen sørger for at låse op før og efter arrangementet? Hvem skal være opråber, og er lokalet så stort, at der er behov for mikrofon? Hvem står i boderne med kaffe, vand og bankoplader? Hvem bliver og rydder op efter afslutning?

Når planen er lagt, er der kun tilbage at ønske jer rigtig god fornøjelse!