Legepladsmøde

Legepladsmøde for skolebørn og forældre

Legepladsmøde er et godt arrangement både før og efter skolestart. At samle forældre og børn fra den kommende årgang et par gange inden første skoledag, kan være med til at skabe en tryg skolestart.

Legepladsmøder er en nem og uformel måde at komme i gang med nogle fælles aktiviteter i klassen. På grund af vejret er det dog en aktivitet, der egner sig bedst til perioden fra forår til tidligt efterår.

Man kan lade klassens forældre tage kage, pølsehorn eller andet med. Og så kan man enten hver især tage drikkevarer med, eller der kan være forældre, som også står for at tage kaffe, the og saftevand med.

Eksempel på en invitation til et legepladsmøde

På første forældremøde i 0.x valgte tre forældre at melde sig til klassens festudvalg. Festudvalget fungerer som igangsættere af fælles aktiviteter i klassen, og man blev enige om at starte klassens sociale liv op med en fælles aktivitet, der var nem at arrangere og deltage i.

Valget faldt på en “legedag” på en nærliggende legeplads, og festudvalget sendte følgende invitation ud på intra.

Legedag på Kastrupfortet
for hele familien

Søndag d. 20. november kl. 13-­15

Har man lyst til at bage en kage, er man mere end velkommen.

Der er ingen tilmelding til legedagen, men hvis I har tænkt at bage en kage, vil vi meget gerne vide besked.

Kaffe, te mv. står man selv for.

Fest-­udvalget

Et arrangement som dette er nemt at overskue for mange forældre, fordi det er i lokalområdet og ikke kræver meget forberedelse. Mange børn og forældre fra 0.x valgte at deltage legedagen, og både børn og voksne fik lært hinanden lidt bedre at kende.

Hvis I vælger at lade arrangementet være uden tilmelding, som i dette eksempel, er det en god idé at vide på forhånd, at i hvert fald et par forældre og børn vil komme. Man kan sagtens have flere legepladsmøder i løbet af et skoleår.