Udflugter

Fælles udflugt for elever og forældre i klasse.

Med grønne områder, toiletforhold, legeplads – og måske endda et godt klatretræ – er den fælles udflugt for elever og forældre skudt godt af sted.

Her kan I få inspiration til udflugtsmål i hovedstadsområdet, hvis I planlægger at arrangere en fælles tur for klassens elever og forældre.

Utterslev mose

Utterslev Mose ligger kun 6 km fra Købehavns centrum og er et særdeles godt udflugtsmål. Her er store, grønne plæner, legepladser, grillområde, toiletter, får og udkigstårne. Der er faktisk fire moser i Utterslev Mose; Østmosen, Midtmosen, Vestmosen og Højmosen.

Kort over Utterslev Mose. Klik på billedet for at se en større version.

På kortet til højre kan man se, hvor de forskellige faciliteter ligger. Utterslev Mose kan danne ramme om mange forskellige sjove, lærerige og hyggelige aktiviteter:

• Fællesspisning (fx picnic eller grill på en af mosens grillpladser)
  • Turneringer i fodbold, rundbold etc.
  • Skattejagt
  • Lege på en eller flere legepladser i området
  • Tag en kikkert med og se på fugle
  • Tag et net og en balje med og find vanddyr

Der findes flere parkeringspladser ved Utterslev Mose, og der er også gode forbindelser med offentlig transport. Både bus 66, 67, 68 og 2A stopper i nærheden af mosen.

Naturværkstedet Streyf

I Utterslev Mose har Københavns kommune også et naturværksted. For at kunne låne Naturværkstedet Streyf skal man gennemføre et introduktionskursus hos naturvejlederne. På nogle skoler har skolebestyrelsesmedlemmer taget dette kursus, men alle forældre kan blive skrevet på venteliste til kurserne.
Selvom man ikke har tilladelse til at bruge huset, kan man med fordel slå et smut forbi Naturværkstedet Streyf, hvis turen alligevel går til Utterslev Mose. Lige ved siden af Streyf ligger nemlig en fold med får, og lidt gemt bag buske er der en masse bistader.

Kort over området omkring Vestamager. Klik på billedet for at se en større version.

Der er også en bålplads i forbindelse med huset, som frit kan bruges, forudsat at ingen har reserveret den sammen med adgangen til huset. Husk dog, at I selv skal medbringe brænde.

Vestamager

Selvom der kan synes langt til Vestamager fra nogle dele af byen, er det faktisk ret nemt at komme dertil med både bil og metro (endestation Vestamager). I foråret 2011 tog en 0.klasse fra Guldberg Skole på tur til en bålplads på Vestamager en lørdag fra kl. 12-16. Her medbragte alle familier en ret til den fælles buffet og tæpper til at sidde på. Kontaktforældrene skrev en indbydelse med informationer om tilmelding, hvor kortet til højre også var vedlagt.

Har I ikke selv mulighed for at medbringe brænde og legeredskaber, er der mulighed for at leje en trækvogn med legeredskaber og popcorn-ristere i Naturcenter Vestamager, hvor der også sælges brænde til en overskuelig pris. Personalet på Naturcenteret hjælper med at pakke trækvognen.

Læs mere om Naturcenter Vestamager HER.

Tips: Det er en god idé, at de forældre, der står for arrangementet, kommer lidt før de andre og mærker vejen til bålpladsen med flag eller lignende, da det ellers kan virke uoverskueligt at finde vej på Vestamager for første gang.