Fynsk skole blev inspireret af BF – med stor succes

Ejerslykkeskolen afholdt i weekenden legepladsmøde for forældre til kommende skolebørn, og fremmødet oversteg alle forventninger.

I en artikel i Fyens Stiftstidende kan man læse om det vellykkede legepladsmøde, som forældre fra Ejerslykkeskolen i Odense havde stablet på benene i årets første weekend.

Inspirationen havde initiativtagerne hentet fra Brug Folkeskolen, og artiklen rummer også et afsnit, hvor projektleder Mette Kirk kommer med de erfaringer, Brug Folkeskolen har samlet de sidste ti år. Her har møder inden skoleindskrivningen været en stor succes på flere af de skoler, foreningen samarbejder med.

“Vi har set gode resultater og kan klart se en effekt på elevsammensætningen på skolerne”, fortæller Mette Kirk bl.a. i artiklen.

“At opsøge dialogen og få reel viden og kendskab frem for rygter. Det er det, der virker, i forhold til at rykke forældrene og få deres øjne op for fordelene ved at bruge den lokale folkeskole.”

Se artiklerne om legepladsmødet HER.

Du kan også læse mere om rekruttering og de forskellige arrangementer, som både skole og forældre kan tage initiativ til, i Brug Folkeskolens rekrutteringshåndbog Flere elever i folkeskolen – en rekrutteringshåndbog.