Ida, forælder på Lergravsparkens Skole

Ida-lilleIda er mor til et barn på Lergravsparkens Skole på Amager.

“Ved at bruge den lokale folkeskole får vores familie et socialt netværk i lokalområdet, der er med til at give et solidt fundament for vores tryghed og trivsel.”

Ida fortæller, at hun og hendes mand valgte folkeskolen til deres barn, fordi de synes, det er vigtigt at have skolekammerater, der bor tæt på, så det er nemt at ses også udenfor skolen, men også fordi de mener, at det er vigtigt at støtte op omkring en skole, der er tilgængelig for alle.

Overgangen til skolen føltes tryg, fordi Idas børn går i en integreret institution, hvor fritidshjemmet er knyttet til skolen. Overgangen fra børnehave til skole føltes på den måde ikke så voldsom, og børnene kan følges med venner, som de har kendt siden vuggestuen.

Hvad kan folkeskolen bidrage med?

“Folkeskolen er et af de eneste steder, hvor vores børn mødes på tværs af sociale skel, etnicitet, gemyt, færdigheder etc. Det giver børnene en indsigt i et samfund bestående af mange forskellige typer familier og måder at forstå verden på – lokalt og globalt. Folkeskolen er ikke kun et sted, hvor vores børn skal tilegne sig faglige egenskaber, men også et sted, hvor de lærer, hvad det vil sige at være medborgere i et samfund, hvor vi hjælpes ad og tager hensyn til hinanden.”

Dette interview er lavet i forbindelse med Brug Folkeskolens plakatkampagne i 2011.