Jeanne, skoleleder på Tagensbo Skole

Jeanne-lilleJeanne Jacobsen er skoleleder på Tagensbo Skole i Bispebjerg.

Hun har tidligere været skoleleder på Guldberg Skole på Nørrebro i ti år og startede i april i år som skoleleder på Tagensbo Skole. Jeanne startede selv som lærer og brændte dengang for at undervise.

” I dag brænder jeg for at lave en god skole. For de børn, der bor omkring skolen, er skolen lokalområdets samlingspunkt. Skolen er nærmest Danmarks sidste nationale projekt!  Når børnene går i den lokale skole, bliver det mindre konfliktfyldt, fordi alle ved, at roden på gadehjørnet jo bare er Brian fra 7. og ikke en, man skal være bange for. Jeg brænder for at lave god skole af høj kvalitet.”

Jeanne mener, at en god skole er en skole, hvor forældrene ikke stiller spørgsmålstegn ved skolens virke, fordi de ved, at skolen er et trygt og dejligt sted at være og at fagligheden er i top.

“Og så er det virkelig også skolens ansvar at levere en høj grad af kvalitet på alle områder. Skolen er bydelens omdrejningspunkt, og skolen skal være på i forhold til det, der sker i området. Sker der noget med store børn, som laver ballade i fritiden, skal skolen sørge for at få talt med dem efterfølgende.”

Udeskole er en god oplevelse

Jeanne startede udeskole på Guldberg Skole og gør nu det samme på Tagensbo Skole.

“Det at lave udeskole er en virkelig god oplevelse. Det er skønt, når lærerne kommer hjem fra en tur, og man kan mærke, at de virkelig brænder for projektet. Og så er det rart at se, at det er nogle andre børn, der er dygtige ude i naturen end i klasseværelset – det er godt for børnene, at rollerne byttes rundt, så de børn, der har udfordringer i den traditionelle undervisning får nogle gode læringsoplevelser og kommer glade og positive hjem.”

Dette interview er lavet i forbindelse med Brug Folkeskolens plakatkampagne i 2011.