Karen, forælder på Rådmandsgades Skole

Karen Hytteballe Ibanez’ datter går på Rådmandsgades Skole på Nørrebro.

“Jeg er tilhænger af folkeskolen. Jeg har selv gået i folkeskolen, og var glad for det. Mit største mareridt er en privatskole med en klasse med 15 kloner,” siger hun og tilføjer, at hun synes, at forældrene snyder sig selv, hvis de tror, at de får et bedre skoletilbud på en privatskole.

“Medierne fortæller historier om, at børnene ikke lærer noget i folkeskolen. Jeg synes, at min datter lærer rigtig meget. Lærerne er meget ambitiøse på børnenes vegne. Der er ingen laveste fællesnævner, og børnene klarer sig rigtig godt fagligt,” fortæller Karen Hytteballe Ibanez og fortsætter:

“Min datter er glad for skolen og for lærerne. De lave mange fede ting og er på udflugter og ture. Skolen laver niveauinddelt undervisning på tværs af årgangene, og ens barn rykker helt vildt.”

Som forælder føler man sig velkommen

Bortset fra det høje faglige niveau, så kan hun godt lide, at skolen ligger lige om hjørnet og dermed også kammeraterne. Og hun synes, at når man vælger at bo på Nørrebro, skal man vælge hele pakken.

“Der er et herligt miks af nationaliteter på Rådmandsgades Skole. Det giver liv til skolen, og børnene får gode sociale kompetencer. Det giver meget at møde børn og familier, der lever på en anden måde. Forhåbentlig får vi nogle rummelige og hensynsfulde børn ud af det,” siger Karen Hytteballe Ibanez.

Ifølge hende tæller det også som et plus, at Rådmandsgades Skole har en tydelig ledelse og er en skole, hvor man føler sig velkommen som forælder. En skole, hvor man bliver en del af noget, hvor forældrene kommer til arrangementer og forældremøder, og hvor man som forælder går derfra med optimisme.

Man skal passe godt på det man har

“Der er også problemer, det er ikke et lyserødt billede, men skolen er gode til at håndtere det. Det er ikke et sort-hvidt billede heller. Det kan sagtens fungere, at ens barn går i en skole, hvor over halvdelen af eleverne er tosprogede,” siger Karen Hytteballe Ibanez.

Og selvom Rådmandsgades Skole godt kunne bruge flere ressourcer, så synes hun, at der er plads til det, der skal være. Men hun synes også, at 27 elever i en klasse er i overkanten. 23-24 er fint, så er der færre, men heller ikke for få.

På spørgsmålet om, hvad folkeskolen kunne gøre bedre, efterlyser Karen Hytteballe Ibanez nogle ordentlige forhold for lærerne, og nævner inklusion som eksempel:

“Der er ikke plads til at inkludere mere, end man gør nu. Man skal passe godt på det, man har.”