København vil skære i de private tilskud

Børne- og ungdomsborgmester i København, Anne Vang, står i spidsen for et forslag om en finansieringsreform af privatskolerne.

Et flertal på Københavns Rådhus bestående af SF og Socialdemokraterne kræver en ændring af tilskuddet til privatskoler, så det i fremtiden fordeles efter, hvor mange børn med ressourcesvag baggrund der går på den enkelte skole. Det skriver Politiken.

Målet er at øge privat- og friskolernes incitamentet til at påtage sig et socialt ansvar og sikre folkeskolerne en bedre mulighed for at konkurrere med de private skoler, der i dag huser omkring hver tredje skoleelev i Københavns Kommune.

Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang.

Børne- og Ungdomsborgmester Anne Vang i snak med en gruppe københavnske skolebørn.

Det er nye tal fra Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, der ligger til grund for forslaget om en finansieringsreform. De viser, at mange af de private skoler har en meget lille andel af elever med ressourcesvag baggrund.

Kommunens beregninger viser desuden, at en almindelig københavnsk folkeskole som Skolen ved Sundet i dag ville få 8,8 mio. kroner oveni skolens årlige budget på godt 30 mio. kroner om året, hvis den var privatskole.

“Jeg er mildt sagt i chok over resultatet af beregningerne. En privatskole må ikke kunne operere på så meget bedre vilkår end en folkeskole, når der er så mange offentlige kroner involveret. Vi er som politikere nødt til at sørge for, at folkeskolen som minimum er konkurrencedygtig med privatskoler. Sådan er virkeligheden ikke i dag,” fortæller Anne Vang til Politiken.

Læs Politikens artikel, hvor der også er flere citater fra Anne Vang HER.