Ledernetværk

EPSON MFP imageLedernetværket for skoler med særligt udfordrende rammebetingelser er et tre-årigt initiativ iværksat af en gruppe skoleledere fra skoler i socialt udsatte områder, hvor der kan være brug for en særlig viden og et særligt fokus for at løfte de mest udsatte grupper af elever tilstrækkeligt. Projektet strækker sig over en tre-årig periode og er støttet af Undervisningsministeriet og faciliteret af Forældreforeningen Brug Folkeskolen.

Initiativet løber over tre år og skal opbygge et forum, hvor skoleledere kan dele viden og udvikle flere redskaber til at løfte det faglige niveau på skolerne. Udgangspunktet for netværket er en anerkendelse af det gode arbejde, der allerede i dag gøres på skolerne, som typisk ligger i udsatte bydele.

” Jeg håber, at netværket kan blive de nye ’gule sider’ for folkeskoler, som man kan bruge til at dele gode erfaringer”, siger  en af initiativtagerne til netværket, skoleleder Anna Vadgaard fra H.C. Andersen Skolen i Odense.

De deltagende skoler er udvalgt af Undervisningsministeriet ud fra skolernes elevsammensætning målt på socio-økonomi og etnicitet. 26 skoler er inviteret til at deltage i projektet. Projektet er stadig i sin indledende fase, hvor skolelederne sammen definerer, hvilke temaer netværket ønsker at sætte særligt fokus på. Det første møde blev holdt på Abildgårdskolen i Odense mandag den 1. december 2012, hvor Undervisningsminister Christine Antorini skød netværket i gang.

Læs undervisningsministeriets artikel om projektet her

Skolelder Allan Feldskou fra Abildgårdskolen, Undervisningsminister Christine Antorini og skoleleder Anna Vadgaard fra H.C. Andersen Skolen. Den 1. december 2013, hvor netværket blev skudt i gang på Abildgårdskolen i Odense.