Morgencaféen samlede forældrene – nu fylder den 5 år

Det startede som et initiativ fra syv forældre tilbage i 2008, og i dag fem år senere mødes forældre på Blågård Skole fortsat én gang om ugen til en snak i skolens morgencafé.

Tidligere var det tirsdag, nu er det fredag. Men konceptet er præcis det samme. Fra kl. 8.00-9.30 er der varm kaffe og the på kanden, og forældre kan møde både hinanden og skolens personale.

“Målet var at skabe et uformelt frirum, hvor forældre kunne mødes og få information om hinanden og skolen. Det har styrket skole-hjem samarbejdet og gjort, at flere forældre nu bakker op om andre arrangementer på skolen, ” fortæller Nadine Nemr Hammad, der var med til at starte Blågård Skoles morgencafé.

Udover en styrket dialog mellem skole og forældre har morgencaféen også været med til at binde forældregruppen sammen. Hygge er det centrale punkt på dagsordenen, men gennem årene er også større problemstillinger som fx uenighed om, hvorvidt eleverne skal i bad efter idræt, blevet talt igennem og løst inden for caféens rammer.

“Den er med til at skabe et godt forhold mellem forældrene. I takt med at vi får mere kendskab til hinanden, opstår der også en vigtig tillid. Vi får en forståelse for hinandens forskelligheder – og ikke mindst en respekt. Nu deltager flere i børnefødselsdage og legeaftaler, og det er jeg sikker på, er fordi, at der er en stor tryghed i at få sat ansigt på, hvordan Muhammeds far eller Annes mor ser ud.”

Initiativet på Blågård Skole var det første af sin art i Danmark, flere skoler har siden ladet sig inspirere. Nadine Nemr Hammad håber, at der i mange år endnu vil være varme drikke på kanden til skolens forældre én gang om ugen.

“Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at der har været opbakning til morgencaféen i fem år. Og vi vil blive ved med at holde den i live, så længe som muligt. For vi kan se, hvor stor en forskel den gør.”

Se flere billeder fra de fem år med morgencafé herunder:

.