Bliv aktiv

Frivillige forældre

Som frivillig forælder i Brug Folkeskolen kan du være med til at sprede det gode budskab om din skole.

Der er mange frivillige forældre i Brug Folkeskolen – og vi har altid plads til en mere.

Du kan støtte op om Brug Folkeskolens arbejde på mange måder lige fra bestyrelsesarbejde til børnehavebesøg.

Det kan du som aktiv forælder

Som kommende skoleforælder kan du være med til at danne netværk med andre forældre i kvarteret, hvis børn skal på samme skole som dit eget.

Brug Folkeskolen deltager i kulturelt arrangement

Brug Folkeskolen deltager ofte i arrangementer, hvor vi kan komme i snak med kommende skoleforældre.

Når dit barn er startet i skole kan du være med til at lave aktiviteter på skolen, som styrker forældresamarbejdet.

Du kan også deltage i Åbent Hus og andre arrangementer på skolen, hvor det kan være relevant for andre at høre om, hvordan det er at have barn på skolen.

Du kan tage med til børnehavebesøg eller kulturelle arrangementer, hvor Brug Folkeskolen tager skolesnakken med forældre til kommende skolebørn.

Har du lyst til at bevæge dig fra det praktiske til det politiske plan, kan du stille op til Brug Folkeskolens bestyrelse. Vi har også fra tid til anden frivillige forældre med til møder hos politikere.

Der er også fem temagrupper i Brug Folkeskolen, der arbejder med at udvikle idéer og initiativer inden for emnerne forældresamarbejde, fastholdelse, rekruttering, kommunikation og politik.

Det siger medlemmerne

Vi har spurgt de frivillige forældre i Brug Folkeskolen, hvad der motiverer dem til at engagere sig i foreningen. Se et udpluk af svarene herunder.

Plakat fra Brug Folkeskolen

Der er mange gode grunde til at vælge den lokale folkeskole. Du kan fortælle om dem som frivillig i Brug Folkeskolen.

– Det motiverer mig:

• at være med til at skabe en levende og fælles skole, jeg som forælder kan være stolt af.
  • at have et forum, hvor jeg som forælder kan sige min mening.
  • at være med til at skabe lokal forankring, medborgerskab og sammenhængskraft.
  • at engagere mig (skole)politisk.
  • at nedbryde fordomme om folkeskolerne.
  • at arbejde for bedre vilkår og tryghed på skolerne.
  • at møde alle mulige forskellige mennesker.
  • at hjælpe børn, som mangler rollemodeller.
  • at ens kvaliteter og evner bliver brugt.
  • at kunne gøre en forskel, uden at det dræner mig for tid.
  • at være del af et dynamisk bestyrelsesarbejde, hvor jeg kan byde ind med lige det, der interesserer mig, og som jeg er god til.
  • at møde andre engagerede mennesker.
  • at børnene i folkeskolen møder mangfoldighed og bliver bedre til at navigere på deres fremtidige arbejdsplads og i samfundet generelt.
  • at deltage i frivilligt arbejde, som jeg går glad hjem fra.

Kontakt sekretariatet, hvis du ønsker at blive aktiv i Brug Folkeskolen.