Netværksmøde på skolen

Et godt møde med skolen kan have afgørende betydning for, om forældrene vælger den til deres børn. Vi har gode erfaringer med at holde et eller to netværksmøder op til skoleindskrivningen. Møderne har to formål. For det første at forældrene får positive oplevelser på skolen sammen med deres børn og får svar på nogle af de spørgsmål, de har omkring skolen. For det andet møder de kommende skoleforældre og børn hinanden, og ser at de ikke er alene om at vælge den lokale skole.
Det er her, der kan dannes netværk mellem forældre, så de fastholder hinanden i et fælles skolevalg og trækker flere med.

Et godt møde:
  • er velorganiseret. Sørg for at have tænkt planlægningen godt i gennem og sørg for en klar rollefordeling mellem jer, så alle er klar over, hvem der har ansvar for  hvad.
  • har en varighed af to timer . Programmet skal ikke være så stramt, at I skal skynde jer igennem det.
  • giver familierne en lille snack eller et stykke pizza først. Eftermiddagstimerne er stressede for mange familier, så server lidt at spise først, så der ikke er sultne børn og familier, der skal jage hjem.
  • er i børnehøjde. Sørg for, at der er en rar aktivitet til børnene, mens de voksne taler sammen.
  • giver god tid til spørgsmål og dialog, så forældrene oplever at gå velinformerede fra skolen og også har fået svar på nogle, af de ting, der måske bekymrer dem. Der skal være lejlighed til både at møde skoleleder, børnehaveklasseledere og forældre. Se mere om kommunikation med forældre HER
  • præsenterer jeres skoles “ånd” og alle de ting, I er gode til.

Nogle skoler holder også Åbent Hus en lørdag i september eller oktober. Det er en god idé, fordi familierne har mere overskud end på en hverdag. Et godt arrangement giver mulighed for at komme rundt på skolen og se de forskellige lokaler, fx. børnehaveklasselokalerne, faglokaler o.lign. Skolen kan lade nogle af sine skolebørn optræde eller demonstrere, hvad de laver i fagene. Få inspiration til tilrettelæggelse at et netværksmøde i planchen øverst på siden eller i billedgalleriet her.