Rikke, elev på Grøndalsvængets Skole

Rikke-lilleRikke Delá går i 9. klasse på Grøndalsvængets Skole i Bispebjerg.

Hun har været del af elevrådet siden 1. klasse, var næstformand i 7. klasse og formand i 8. klasse. Her i 9. klasse har Rikke dog valgt at trække sig, da hun gerne vil prioritere at bruge tid på andre ting, som for eksempel ungdomsklubben.

Hun har dog været meget begejstret for arbejdet i elevrådet, som hun beskriver som spændende. Bl.a. fik skolens elevråd fra 7.-9. klasse mulighed for at designe det meste af skolens EAT-lounge og fik nøgle til den.

“Vi mødtes med dem, der stod for design af EAT-lounges rundt omkring på skolerne, men vi designede det meste selv. I dag har skolen ikke længere EAT, men hvis du går i 7., 8. eller 9. klasse, kan du få en nøgle af elevrådsformanden eller næstformanden, når der er fritime, eller hvis du gerne vil være inde i frikvarteret,” forklarer Rikke og fortæller, at elevrådet på Grøndalsvængets Skole mødes hver måned, og at næstformanden og formanden er med i skolebestyrelsen.

Hun kan godt lide at gå på Grøndalsvængets Skole – især fordi de fleste ved, hvem hinanden er, og hvilken klasse de går i, og så er det rart, at hendes skolekammerater bor lige i nærheden.

“Og det er sjovt, hvis nogle af de små elever kommer hen og siger hej,” siger Rikke.

Dette interview er lavet i forbindelse med Brug Folkeskolens plakatkampagne i 2011.