Sekretariatet blev invaderet

Brug Folkeskolens lokaler summede af spørgsmål om elevsammensætning og faglighed, da omkring 40 børn og voksne kiggede forbi til en snak om skolevalg.

Sammen med Rådmandsgades Skole inviterede Forældreforeningen Brug Folkeskolen onsdag den 16. september interesserede forældre til en uformel snak om skolestart.

foto (3)

De kommende distriktsændringer på Nørrebro betyder, at Rådmandsgades skole med al sandsynlighed kommer til at modtage elever, der tidligere har hørt til Nørrebro Park Skole og Hillerødgades Skole. Omstruktureringerne har skabt en del utryghed i de børnefamilier, der pludselig skal indstille sig på at være tilknyttet en anden skole end den, de havde forventet.

Mødet var derfor en god lejlighed til at komme ud med de bekymringer, spørgsmål og overvejelser, der rumsterer i hovedet op til skoleindskrivningen i november.

Overvældende fremmøde

Mens børnene hyggede sig med balloner og farvekridt i et hjørne, rullede snakken af sted ved voksen-bordet. Stole måtte findes frem fra gemmerne, efterhånden som flere kiggede ind. Og skoleleder Lise Egholm fra Rådmandsgades Skole og næstformand for Brug Folkeskolen Katja Tang Petersen, der også er forælder på skolen, svarede på striber af spørgsmål om elevsammensætning, faglighed, undervisningsdifferentiering og fysiske rammer.

“Det var helt overvældende så mange, der kom forbi, og det viser bare at valg af skole virkelig er noget, der fylder meget. Det er virkelig positivt, at forældrene tager sig tid til at søge den viden og information, som er nødvendig, når man skal vælge skole, så det ikke bliver ens forestilling om de enkelte skoler, der ender med at være styrende for ens beslutning,” fortæller Brug Folkeskolens projektmedarbejder på Nørrebro, Mette Jeppesen.

Aktiv forælder bag initiativet

Mette Jeppesen havde arrangeret mødet i tæt samarbejde med Maria Grundtvig, der selv har en skoleparat søn. For Maria var mødet en god lejlighed til at knytte kontakt til forældre, som ligesom hende skal have børn på Rådmandsgades Skole.

“Det er rart at møde forældre i samme situation som en selv, og det giver mulighed for, at man allerede nu kan begynde at opbygge et netværk – både for ens egen skyld og for børnene, som jo allerede nu kan lære deres kommende klassekammerater at kende,” fortæller Maria Grundtvig, som gik optimistisk hjem fra arrangementet.

“Jeg fornemmede, at der var flere, som var opsat på at gøre noget sammen, og vi har foreløbigt aftalt at arrangere et møde på Rådmandsgades Skole, hvor forældre fra resten af distriktet også kan komme, og hvor vi kan få snakket mere sammen.”

Datoen for dette arrangement er endnu ikke fastlagt, men allerede torsdag d. 4. oktober er der mulighed for at opleve Rådmandsgades Skole, når kommende skolebørn og familier inviteres til teater og fællesspisning.

Tilmelding til dette arrangement skal ske til Mette Jeppesen på post@brugfolkeskolen.dk eller tlf. 26 18 32 18. Her vil du også kunne få mere information om førskolearrangementer på Nørrebros forskellige folkeskoler.