Små billedkunstnere på Blågård

Det normale skoleskema var skiftet ud med vilde penselstrøg og finurlige former, da Blågård Skoles 1. klasser i uge 48 havde billedkunstprojekt.

Billedkunstprojekt på Blågård SKole

Koncentrationen lyser ud af 1. klasses eleverne, mens deres kunstprojekter tager form.

1.a og 1.b på Blågård Skole slap for både regnestykker og danskopgaver i en hel uge og fik i stedet lov at boltre sig i karton, malerpensler og skarpe farver.

“Det er sjovt, fordi det er ret svært. Det synes jeg er dejligt”, fortæller en af drengene i 1.b, mens han med tungen lige i munden styrer saksen uden om blyantsstregerne på papiret.

Billedkunstprojekt på Blågård SKole

Kunstneren Mim Birk havde arrangeret ugen sammen med klassernes lærere.

“Vi laver projekter i indskolingen hvert år, og i år har temaet så været billedkunst. Udover at børnene elsker at tegne og male, så går det også meget godt i spænd med, at vi er en profilskole for kommunikation og medier”, forklarer Fedoua El Mohtarim, der er klasselærer i 1.a.

“Billedkunst er en form for kommunikation. Og ved at lave et projekt som det her, lærer eleverne at udtrykke sig på en helt ny måde gennem deres billeder.”

Billedkunstprojektet blev efter en travl uge afsluttet med en fernisering for forældre og søskende, hvor eleverne stolt kunne fremvise de færdige og flotte resultater.

“Nogle gange når andre kigger på, så bliver man sådan lidt nervøs”, afslørede en af pigerne i 1.a, inden det gik løs.

Der var dog kun smil at spore blandt de fremmødte, da udsmykningen i klasseværelserne blev bedømt.

Se flere billeder fra projektugen og ferniseringen nedenfor.