Sønderbro hyldede lærerne

Der var æbler, sang og tak i luften, da forældre og elever på Sønderbro Skole fredag fejrede lærerne.

Lærerens Dag på Sønderbro Skole

Der blev kigget langt efter lærere foran skolen.

“Er det en lærer? Er det en lærer?,” råber en flok elever nærmest i munden på hinanden, hver gang en bil eller cykel nærmer sig Sønderbro Skole.

De er alle bevæbnet med æbler og flag, og sammen med forældre og skolens ledelse er de stået ekstra tidligt op denne fredag for at markere Lærerens Dag.

Lærerens Dag på Sønderbro Skole

Der blev spejdet efter lærere foran indgangen til skolen.

Den 5. oktober er nemlig FN’s internationale lærerdag, hvor lærere over hele verden fejres og anerkendes for deres arbejde.

“Tillykke med lærerens dag,” lyder det morgenmuntert fra skoleleder Erdogan Adanir, mens han ivrigt vifter med en håndfuld flag.

Det er skolebestyrelsen, der sammen med skolens ledelse og elevråd har planlagt dagens overraskelse.

“Vi synes, det er vigtigt at vise lærerne, at vi sætter pris på deres arbejde. Det glemmer man tit mellem alt det praktiske i hverdag. Derudover er Lærerens Dag en god tradition, som børn og forældre kan være sammen om,” forklarer Louise Lind, der er formand for skolebestyrelsen.

Bag hende er en lærer netop ankommet og får en velkomst, der er noget ud over det sædvanlige. Med både æble, tak og tillykke’r i bagagen kan arbejdsdagen indtages. En arbejdsdag, som desuden byder på gratis frokost i kantinen med resten af kollegerne.

“Jeg håber, du får et stykke flødeskumskage senere,” kommer det fra en af eleverne, inden han skynder sig hen til næste lærer, der også lige skal have serveret frisk frugt og et flag.

Da fejringen foran foran skolen er slut, hanker eleverne op i deres skoletasker og finder i stedet plads på gulvet i skolens gymnastiksal. Salen summer af spændte stemmer, da en guitar slår tonerne an, og mens lærerne en efter en træder ind på scenen, synger elever og forældre skolens sang.

“Vi er her for at lære noget. Vi er her for at blive til noget,” runger det ud mellem ribber og scenetæppe, som en sidste hyldest til den lærerflok, der hver dag sørger for netop det.

Sønderbro9
Sønderbro11