Yasar, skoleleder på Amager Fælled Skole

Yasar Cakmak, Skoleleder Amager Fælled Skole.Yasar Cakmak er skoleleder på Amager Fælled Skole.

Hvorfor være leder i en folkeskole?

“Jeg elsker mit arbejde. At skabe resultater og udvikling sammen med andre mennesker, at gøre en forskel og være noget for nogen er for mig en del af meningen med livet.”

Yasar er ikke i tvivl. Det er meningsfuldt at arbejde med børn og unge, så for ham er arbejdet som leder af Amager Fælled Skole på Amager noget, han brænder for.

Yasar fortæller, at det handler om, at han her, sammen med andre, kan bidrage til, at vores børn sendes ud i verden fagligt og socialt rustede til de oplevelser og udfordringer, som venter dem forude.

En vigtig samfundsopgave, som han mener, folkeskolen er løfter bedst, fordi den forener faglighed, fokus på pædagogisk udvikling og mødet mellem forskellige mennesker.

“Jeg vil gerne være med til at sikre, at folkeskolen er en institution, der appellerer bredt, så man ikke vokser op i adskilte polariserede verdener.”

Folkeskolen sikrer ifølge Yasar en sammenhængskraft i samfundet, fordi den faciliterer møder mellem forskellige grupper og børn fra forskellige samfundslag.

Det møde og det kendskab, folkeskolen skaber, er med til at sikre, at vi får et samfund med respekt og tolerance for forskellighed og mangfoldighed – et samfund med indsigt og udsyn.

Dette interview er lavet i forbindelse med Brug Folkeskolens plakatkampagne i 2011.